Vann som drikke

Fordelene med vann kan ikke undervurderes. Fra både miljø, helse og økonomisk perspektiv er det soleklare fordeler å nye godt av.

Økonomi:
Vann kan brukes til de aller fleste måltider. Med andre ord kan det erstatte all drikke som vi i dag betaler penger for. En person bør drikke rundt 2-3 liter væske pr dag. Gitt at dette er drikke utenom vann, og man vil kunne legge literprisen raskt på rundt 10 kroner. Resten er morsom matte, men gitt at man reduserer kjøpedrikke til å utgjøre 10 i isteden for 30 kroner pr dag, så sparer man i løpet av et år nesten 7000 kroner. Tar vi med at dette er nettokroner, så vil det utgjøre for mange over 10000 kroner brutto! Hva man i isteden kan bruke 10000 til kan man bare gjette seg til, men mer fornuftig bruk enn kjøpedrikke burde være enkelt å komme opp med.

Miljø:
Vann er kortreist som bare det. Springvann er stort sett av god kvalitet, og koster lite å få fram til glasset, ettersom det verken skal emballeres eller tappes maskinelt. Å spare energi og natur for produksjon av kjøpedrikke har naturlig nok store gevinster for miljøet.

Helse:
Sukker, og særlig tilsatt sukker, florerer i alle kjøpedrikke. Husk at også melk og juice inneholder sukker, selv om det ikke er tilsatt. Sukker er som kjent med på å påvirke blodsukkeret vårt, og åpner veien for fettlagring når insulin går inn i blodet for å dempe blodsukkerstigningen. Vann er naturens egen drikke og passer best for alt som lever, ikke minst oss mennesker. Vann er i tillegg viktig for forbrenningen og ofte er det vann, og ikke mer småspising av mat kroppen etterspør når vi tror vi er sulten.

Tips!


Vann er best kaldt, bruk derfor noen av flaskene fra kjøpedrikken til å tappe vann på. Tapp opp flere, så har du for hele dagen og legg de i kjøleskapet. Da er kaldt vann tilgjengelig alltid! 

Etiketter: , , , ,