Redusere drivstoffutgifter

Det er mange måter å redusere drivstoffutgifter. Mange tips er åpenbare, andre ikke like klare. Her er de viktigste slik jeg ser det:

La bilen stå
Kanskje litt flåsete, men likevel – en tur til nærbutikken, la oss si 2-3 kilometer unna vil fort koste opp mot en liter drivstoff, særlig hvis motoren er kald og turen i tillegg vil sortere under definisjonen «bykjøring». Så uansett hvor langt man kjører bilen på en tur, blir det gjerne til at man bruker minst en liter drivstoff, og da fort bruker man 12-14 kroner bare på å komme seg til butikken. Alternativet er her, dersom det ikke umulig, å ta med seg en ryggsekk og spasere til butikken. Miljø og lommebok i pluss!

Slå sammen kjøreformål
Har du faste dager du kjører bil, enten til jobb eller hente og bringe barn, vil det være besparende å ta små og store handler på vei til eller fra. En ekstra tur spart inn, en du faktisk slipper å gå til om du planla å benytte deg av første tips..

Når du tanker
Det er en dårlig skjult hemmelighet at prisene på drivstoff varierer fra dag til dag. Mulig det kan variere fra område til område, men min erfaring er i hvert fall at mandag formiddag før ca. 1100, så er prisene på sitt laveste. Sørg for å time dette så godt som mulig, at tanken ikke er tom på dette tidspunktet bør ikke stoppe deg, har du under halv tank eller så, så benytt muligheten.

Betjent eller ubetjent stasjon
I all hovedsak ser det ut til at ubetjente stasjoner ligger litt lavere i pris. Bruk derfor disse. En annen fordel med å bruke en ubetjent stasjon, er selvsagt at du ikke blir fristet til å bruke penger på kaffe, boller eller pølse.

Rabatt- og bonuskort
Det finnes en stor andel rabatt og bonuskort ute på markedet. Selv har jeg brukt XY-bonuskort og trumfkort. Rett nok gir disse bonus, og ikke kontant avslag, men penger spart er det uansett. Trumfkort kan registreres mot bankkortet ditt, slik sett er det en enkel måte å spare penger på. La bonuskortene alltid ligge i bilen, så har du dem for hånden.

Kombinere kredittkort med drivstoffrabatt og bonuskort
Jeg kan ikke svare for alle stasjoner, men XY-stasjonene lar deg kombinere bonuskort og kredittkort. Selv om jeg aldri anbefaler kredittkort under noen omstendighet, så vil altså en kombinasjon både gi deg bonus og drivstoffrabatt-kredittkort gi deg dobbeleffekt.

Etiketter: , , , , ,