Min livsendringshistorie - del 1

Mange har en dag i livet hvor ting snur eller endrer seg i en helt ny retning. Så også med meg. Jeg vet ikke om historien om mine endringer – hvordan de startet – og hvor jeg har endt, er interessant – men jeg tror kanskje det. Jeg har valgt å dele hele historien i 4 og fordele den ut over i mars måned – håper den gir inspirasjon til å henge med på bloggen min!

Kosthold, det første steget.

Noen ganger er det underlig å tenke på hvilke veier livet går. Mange som forteller om forandringer de har gjort eller opplevd i livet sitt, sier gjerne ting som at «hadde du sagt meg for x antall år siden at jeg i dag skulle gjøre/oppleve/jobbe som (.....)etc, hadde jeg trodd du var gal».

Da tenker jeg, er ikke sånt både litt herlig og samtidig pussig!? At vi på en måte går rundt med et uforløst potensiale – ukjente krefter og ideer som kan bringe oss inn i en ganske annen verden og ny opplevelse av livet?

Jeg synes det er inspirerende å tenke på at slik er mulig, og gøy å høre om folk som har gjort slike ting. Ikke minst er det morsomt å høre hva som var den utløsende faktoren. Hva var det som gjorde at forandringen ble en realitet?

Og her finnes det sikkert voldsomt mange svar. Hva som trigger folk til hvilken tid og i hvilken situasjon er jo svært tilfeldig. Det underlige er at det kan skje egentlig når som helst, og hvor som helst for den saks skyld.

Selv tenkte jeg, i mitt «forrige» liv, eller tenkte – jeg tror ikke engang jeg tenkte, at noe kunne forandres til det bedre. Jeg tenkte vel egentlig at jeg var passe fornøyd der jeg var, og at ting ikke kunne bli særlig bedre. Og med slike tanker blir det sjelden noen store forandringer. Man fortsetter i samme tralten.

Men en forandring skjedde. En kompis av meg overtalte meg til å dra på et lite foredrag om kosthold. Det var selvsagt i forbindelse med salg av et måltidserstatterprodukt, men likevel, foredraget var nøytralt nok. Det tok for seg hvordan mat blir behandlet i kroppen, og effekten av blodsukkersvinginger.

I ettertid ser jeg at dette var en av de mest oppsiktsvekkende timene jeg har hatt i mitt liv. Med ett forandret hele mitt syn på maten jeg spiste, og motivasjonen for å velge mat på en annen måte, våknet over natten. Det er ingen hemmelighet at forandringen jeg gjorde i matveien deretter hadde stor virkning på kroppen – mange kilo forsvant, og kurven for selvtillit og humør fikk et kraftig puff.

Det ene fører gjerne til det andre i en sånn situasjon. Parallelt med kostholdsendringen, var salget av dette produktet knyttet til personlig utvikling. Man skulle ikke bare selge produktet, men man skulle bli et bedre menneske i tillegg. Det høres kanskje naivt og rosenrødt ut, men for min del tente jeg på konseptet. På den måten ble alt jeg kunne finne og se og lytte til av Jim Rohn på YouTube en del av hverdagen min.


Sakte, men sikkert gikk det opp for meg at kosthold var bare EN endring. Jeg kunne gå i meg selv og se på flere forbedringsområder! For hadde jeg det? Ja – gjett!

Etiketter: , , ,