Min livsendringshistorie - del 3

Oppgjør med festløven

Med kosthold og økonomi strammet godt opp, dreier del 3 seg om et mindre, men likevel på en måte vesentlig endring i mine vaner. Dette er et punkt som på mange vis både tilhører delen om kosthold og økonomi, men gikk under radaren i del 1 og 2.

Og tilføyer jeg at dette også handler om helse, så snakker vi om fest og moro – med alkohol inkludert. Jeg har alltid vært av typen som gledet meg til helg og litt party, men på samme måte like irritert over å kaste bort hele søndagen på å være ute av form.

Det hele endte med en liten kost/nytte-analyse av denne "vanen" – og selv om jeg synes fest er moro, og fortsatt synes det, så var det vel ingen bombe at konklusjonen her pekte i retning av et endringsbehov.

Fordeler jeg fant:

Så gradvis trappet jeg ned lørdager på byen, og nå er det bare spesielle anledninger som gjør at jeg vurderer en bytur.

Jeg tok et grep i tillegg til dette – søndagen, som til nå hadde vært en vandring i de bakfulles ørken, ble med et en dag av muligheter. For min del ble det en mulighet til å arbeide i en av mine ekstrajobber – der man kan ta et søndagsskift.

Effekten av dette: Dobbelboost – det jeg kaller et tidsrom der du vanligvis bruker mye penger, byttet mot muligheter til å bruke tid til å tjene penger.

Man kan jo gjøre matten selv her, men det er vel ikke uvanlig at folk svir en tusenlapp på byen og kanskje mer – denne ble erstattet med et tilsvarende beløp inn. Her er det bare å gange opp med antall lørdager man vil i løpet av en måned. To lørdager er fort 5000 kroner! Gjør man dette 10 av årets måneder, vel da er 50000 spart, og ikke minst - kroppen spart for 20 slitsomme søndager!

Etiketter: , , , ,