Forsikringssparetips #4 - Gammel bil? Veteranforsikring kan være gunstig!

Har du en gammel bil, en bil nummer to som bare brukes av og til?

Veteranbilforsikring kan være et godt og billig alternativ. Kravet til veteranforsikring er at kjøretøyet er 30 år gammelt. Det betyr at i år kan du kjøre en 1985-modell på denne typen forsikring. Premien er svært lav, selv med kasko – men kjørelengden er begrenset, gjerne til noen tusen kilometer. 

PS! Grunnet til at selskapene tilbyr så lav pris og lav dekning er selvsagt at man tenker på veteranbil som en bil eid av en entusiast, som tar svært godt vare på bilen og kun kjører den en håndfull ganger i løpet av året.

Imidlertid kan forsikringen tegnes fritt, men det ligger i kortene at bruken av bilen ikke er som på en vanlig bruksbil. Derfor er maks kjørelengde satt lavt. Ønsker du å forsikre en så gammel bil til vanlig bruk, bør du bruke en "vanlig" bilforsikring, hvor du setter begrensninger på bruk og omfang selv.

Anbefaler uansett å lese vilkår og sikkerhetsforskrifter knyttet til denne type forsikring.

For øvrig: Landsforbundet av Motorhistoriske kjøretøyklubber (LMK) tilbyr forsikringer til sine medlemmer. Her er det verdt å ta en kikk, om man virkelig er veteran-entusiast.

Etiketter: , , ,