Forsikringssparetips #12 - Bonus på bil I

Forsikringsselskapene samarbeider om et bonussystem på bilforsikring som premierer skadefri kjøring. Bonus er rett og slett en rabatt man kan opparbeide seg over tid – og som strekker seg langt.

Opptjeningen og opptrapping av rabatt skjer i utgangspunktet hvert år, ved forfall, og utgjør 10% pr. år. Naturlig nok ender rabattrappen, og ofte er dette på 75%. Imidlertid har noen selskap en ekstra gulrot – 80%! Det høres kanskje ikke så attraktivt ut, men for de som kan prosentregning er det en rabatt på 20% fra å betale 25% av opprinnelig pris til 20% av opprinnelig pris.

Kvalifiserer man til det, kan man velge 80%, men da finnes et ris bak speilet. Med 75% bonus kan ofte en smell tåles uten bonustap, mens de som har gått for 80% bonus må belage seg på et nedrykk til 70%. Dette er generelt forklart. På samme måte blir dette et tips på linje med det om delkasko – her må man gjøre et selvstendig valg. Noen selskap tilbyr faktisk ikke 80%-alternativet, muligens kan det være i frykt for alt folk velger 80% uten å være klar over konsekvensen – som igjen selskapene ikke har lyst å diskutere med kundene i ettertid.

Likevel er det mye å spare her for den som tåler et eventuelt bonustap og samtidig er trygg på sine kjøreferdigheter.

Etiketter: , , , ,