Bilvask – mye å spare

Å ta vare på eiendeler er ikke dumt. Jevnlig renhold og vedlikehold, uansett hva man eier er en god investering. Færre og lavere utgifter er ofte resultatet, samt at man kan ha glede av eiendelen i lang tid framover.

Slik er det blant annet for bileiere. De fleste er flink å ta vare på bilen sin. Å holde bilen i stand og pen og ren gir en god følelse, det har jeg selv erfart.

Imidlertid brukes det mye penger på bil, og som jeg har nevnt i mange blogginnlegg – i mangel på tid, og i en travel hverdag, velges de raskeste løsningene, som nesten utelukkende er dyrere enn de som tar litt mer tid og krefter.

Et eksempel er bilvask. Bensinstasjonene knives om å tilby vaskeprodukter i bredt utvalg, med alle salgs varianter tilgjengelig. Prisforskjellene er store, men felles for dem alle, er at du raskt må ut med minst 200 kroner for å få den rimeligste vasken. Fra der går prisene et godt stykke oppover.

At det koster penger er ingen hemmelighet, og de samme stasjonene er klar over at folk vet. Derfor tilbyr de fleste stasjonene selv-vask- alternativer.

Man kan selvsagt diskutere kvaliteten på maskin og selvvask mot hverandre, men med litt grundig jobb, skal det ikke være store forskjeller.

Forskjellene er imidlertid i pris. Myntinnkastene er gjerne med 10 og 20 kroner, og min erfaring er t man kommer langt med 40-70 kroner. Da får man både brukt avfetting, såpe og avspyling og glanstørk til slutt. Tørke bilen må gjøres for hånd, men ofte er det rikelig med tørkepapir tilgjengelig på stasjonene. Om man har tørkeskinn i bilen, bruker man selvsagt det.

Så, igjen er livet innrettet slik at de som har litt mer kontroll på sin tid, har flere valgmuligheter og rimeligere valgmuligheter. Å bruke 5000 i året på bilvask er vel ikke usannsynlig. Med en besparelse på 70-80% ved å benytte selvvask ved bensinstasjonen sier det selg selv hvor mye man kan spare. I det hele tatt er det heller ikke sikkert det tar mye lenger tid. En maskinvask trenger også en viss tid – og mange ganger kan det være kø. I tillegg må du ofte inn på stasjonen for å kjøpe vasken.

At impulshandling da skjer - er utvilsomt ofte faktum. Enten er vasken kjøpt på impuls, eller så er pølse og brus ved siden av kjøpt på impuls.

Kombinerer du dette tipset med mine forrige "bileier"-tips, reduser drivstoffutgifter og spylervæskebesparelse mener jeg bestemt at det er tusenvis av penger å spare på bilholdet ditt.

Etiketter: , , ,