Gi mer faen? Nei, takk!

Stadig vekk bombarderes vi med velmenende råd fra omverdenen. Vi blir påmint at vi lever for mye for «ting» og for lite for «verdier og innhold» - og at vi må stoppe opp, gi opp rotteracet og ta ting mer med ro. Finne roen, leve enklere og billigere og i det hele tatt få et bedre liv.

Og jeg kunne ikke være mer enig. Jeg er totalt enig faktisk. For gjort mye av det samme selv, og det har bare gitt meg gode resultat.

Selv om alt dette er gode ting, synes jeg det likevel må være sånn at man skal ha lov å være sulten på utfordringer. Men i stedet for at naboen eller kollegaen skal være målestokk for hvor man vil hen i livet, skal man heller kikke inn på innsida. Hvor vil JEG i livet? Hva vil jeg oppnå, for meg selv?

Jeg mener at MÅL fortsatt er superviktig. Og at man bør jobbe hardt med dem. Men det er så viktig at det er dine egne mål. Ikke sett mål om vekt eller formue eller utdannelse ut fra hva venner eller naboen gjør. Er det noen du bør gi faen i, så er det andre. Men ikke gi faen i deg selv, det er ikke slik du får et roligere liv.

Det man likevel kan være raus med, er å gi seg selv tålmodighet. Endring tar noe tid, endring krever en del, og resultater kommer ikke over natta. Å sette delmål er viktig, å være disiplinert blir viktig, å være utholden blir viktig.

Lykke og suksess kan defineres på ulike måter. Noen ganger kan lykken være å stå stille og være fornøyd der man er. Noen ganger kan lykken være reisen mot målet dit man ønsker. Jeg tror at begge deler gjelder. Selv om jeg selv har det supergodt med livet sånn som det er nå, er det spennende og inspirerende å lete etter nye forbedringer. Kan jeg bli flinkere på det jeg allerede kan, eller er det nye ting jeg bør lære meg?

Å søke etter forbedring vil gi nye mål og sikte etter. Jeg må innrømme at jeg liker mål. Og ikke bare å sette mål og nå dem, men spesielt fint er reisen i mellom; å se at endringen av en vane høster resultater, litt hver eneste dag.

Jim Rohn sier: «If you don't design your own life plan, chances are you'll fall into someone else's plan».

Man må sørge for at mål man setter seg er en del av sin egen plan. Mange jobber med mål som finnes i andres planer. De passer sjelden, og der ligger stresset og jaget – å kopiere andres plan, eller være en del av andres plan for den saks skyld, er meningsløst!


Etiketter: , , ,