Det daglige brød – 4 gode grunner til å handle strukturert!

I alle husholdninger er utgifter til mat en vesentlig utgiftspost. Mat er tross alt det vi lever av, så behovet vil alltid være til stede. Selv om priskrig raser mellom de store matvarekjedene, er det betydelige beløp som går til innkjøp av mat.

At det finnes muligheter for å spare store summer ved å ha handle-disiplin er selvsagt ingen hemmelighet. Under selve handlingen finnes det utallige gode tips og råd om hvilke produkter og i hvilke mengder og forpakninger de bør kjøpes, og selvsagt til hvilken pris og fra hvilken kjede.

Imidlertid er sparemulighetene enda større, og i et omfang man ikke alltid tenker over.

Slik jeg ser det gir struktur på handleturene følgende fordeler:
  1. Færre handleturer. God planlegging av matinnkjøp fører til færre tilfeller av at man går tom for varer og må en ekstra tur ut og kjøpe. Å kjøre en tur mindre med bilen fører til lavere drivstoff- og vedlikeholdsutgifter.
  2. Unngår impulskjøp. Hele poenget med planleggingen er å sørge for at man vet man har alt man trenger til alle måltider. Ingen grunn til å besøke butikken=ingen impulskjøp.
  3. Lite mat i søpla. Med god planlegging blir det færre tilfeller av for mye eller for lite av matvarer og ingredienser i huset. Det som er kjøpt inn er ment å holde i forhold til behovet og resultatet bør bli mindre kastet mat – dermed bedre utnyttelse per krone brukt på å handle.
  4. Mindre søppel. Mindre søppel er lønnsomt i det man ikke trenger å velge de største avfallsdunkene kommunen tilbyr. Prisforskjellen mellom liten og medium eller medium og stor dunk er betydelig.

Etiketter: , , , , , , ,