Motivasjon på 1-2-3 minutter og 17 sekunder

Jeg har flere ganger nevnt hans navn, men Jim Rohn, selv om han jeg oppdaget ham etter sin død, har hatt en stor innvirkning på min livvstilsendring de siste årene. Jeg finner veldig mye av det han snakker om svært verdifullt og motiverende.

Et lite bruddstykke fra et av hans seminarer spinner rundt det å skille seg ut fra mengden – med et positivt mål. Man kan snart sitere hele monologen, for han treffer i hvert fall meg i hjertet.

Han snakker til alle oss som går og har gått i dvale i mange år, som ennå ikke har oppdaget «landet» der en liten del av befolkningen befinner seg. Om det er 3, 5 eller 10% som har oppdaget det er ikke det vesentlige, men at de er en minoritet er ingen hemmelighet.

Forandring er nøkkelordet.

Rohn beskriver disse personene, hva de tenker, hva de gjør, hvem de plasserer ansvaret på. Videre snakker han om hvor lett det er å la være, hvor lett det er å neglisjere, hvor lett det er å ikke orke – og konsekvensen av det. Til og med når vi ser andre gjør endringer, orker vi ikke selv. Han nevner også hva som skjer hvis du faktisk gjør en endring, du vil aldri se deg tilbake eller lengte etter ditt forrige liv – og alt skjer ved å ta ansvaret for ditt eget liv og dine egen handlinger.

Jeg setter på denne snutten fra tid til annen, og kjenner den positive effekten den har på meg. Følelsen av å ha byttet lag og sluttet meg til en liten, og litt eksklusiv gruppe. Vi som har forlatt en måte å leve på, til fordel for en ny og bedre måte!

Etiketter: , , , ,