Sparetips #1 - Taxi

Et av yrkene jeg har erfaring fra er blant annet taxiyrket, og jeg føler meg rimelig berettiget til å gi noen spare-råd i den forbindelse. Generelt kan man jo si at det beste sparetipset er å gå, men det kommer som oftest en tid der taxi framstår som beste alternativ.

Når så er tilfelle, er det en del ting man med fordel bør vite, hvis man vil at turen skal bli rimeligst mulig. Følgende råd vil jeg gi:

Møt på holdeplass
Startpris fra holdeplass er vesentlig rimeligere enn å bli hentet, så er dette en mulighet, kan du spare penger på det.

Ved henting
Vær klar når drosjen kommer. Somler du lenge vil sjåføren sette i gang taksameteret, og du blir belastet for venting. Mottar du sms på bestillingen kan du ringe rett til bilen og høre når ankomst blir, om du vil vente innendørs.

Prisvariasjon
Takstene endres i løpet av døgnet. 06-18 på hverdager er den rimeligste perioden. Med andre ord sparer du penger ved å ta taxi 1730, framfor 1800 en slik dag.

Gå av litt før
Trenger du trim eller finnes det en snarvei til fots siste del av turen, sparer du noen kroner på det også.

Del taxi
Er man 3-4 stykker kan ofte taxi være rimeligere enn annen kollektiv transport. Betaling kan deles på taksameteret, slik at fordelingen blir rett.

Avtal pris
Skal du et stykke og du trenger bil på en rolig tid av døgnet, kan sjåføren være tilbøyelig til å gi deg rabatt, spesielt fra holdeplass. Står det flust av taxier på holdeplassen kan det været tegn på at det er lite å gjøre.

Oppgi rett adresse
Om du bestiller eller tar taxi fra holdeplass, sørg for å si tydelig fra hvor du skal. Navnelike steder eller gater kan gi misforståelser, dersom man ikke er presis.

Gi rutetips
Er du usikker på hvor kjent sjåføren er, tilby deg å vise veien. Slik unngår du at turen blir lengre og dyrere enn nødvendig.

NB! Det kan være ulikheter i takstsammensetningen i deler av landet. Dette kan du lese mer om på http://www.konkurransetilsynet.no/nb-NO/regelverk/drosje/priser-og-takstsystem/, Derfor tar jeg forbehold om prisvariasjon/starttakstene, og hvordan disse praktiseres.

Etiketter: , , , , ,