Sparetips #2 - Taxi

Å spare på taxiturer handler ikke bare om å spare, men kan også dreie seg om å begrense muligheten for at turen blir dyrere på andre måter.

Her er noen "indirekte" sparetips:

Usikker på sjåføren?
Som i mange jobber kan du møte på yrkesutøvere som er ute etter å mele sin egen kake. Er du usikker på om taksten og prisen og betalingen har foregått riktig, be om kvittering både på selve turen og kortbruken. Skulle du være svært skeptisk, betal kontant og med eksakt beløp.

Oppgjør for turen
Vanligvis betales de fleste turer i privat regi med kort eller kontanter. Vær oppmerksom på at hvis du ønsker det, kan du kombinere betalingen, slik at du betaler en del av prisen med kort og en med kontanter.

Smart forberedelse 1
Opplever du at sjåføren kjører en for unormalt lang rute til adressen du skal? Sjekk traseen på Gule Sider Kart for eksempel, slik at du for en formening om ruten.

Smart forberedelse 2
Før turen kan du få en pekepinn på hvor mye prisen blir, dette kan du sjekke nettsiden http://www.taxikalkulator.no/

Ikke glem noe i taxien
Før du forlater taxien, sjekk at du har fått med deg alle eiendeler. Nøkler, mobiler, paraplyer, vesker, lightere er bare et lite utvalg av alt som blir lagt igjen. NB! Skulle du ha glemt noe i taxien, finner du som oftest navn og nummer til taxien du nettopp brukte på kvitteringen.

Tipsing
I Norge er det ingen vane på samme måter som i andre land å automatisk gi tips etter en tur. Er du likevel svært fornøyd med måten turen har forløpt og servicen, oppleves tips som en anerkjennelse og en god ting å gjøre. Hvor mye du vil gi, bestemmer du, og du kan gi tips både ved kort og kontant betaling.

Etiketter: , , , ,