Kort og kortbruk 2016


En av endringene man faktisk må gjøre når man foretar en opprydning i sitt eget økonomiske liv er å ta tak i eventuelle forbrukslån og kredittkortgjeld som man måtte ha. Det er gjentatt til det kjedsommelige, men skyhøy rente må ta skylden for
at disse lånemulighetene er svært dårlige valg.

Selv klippet jeg alle mine kort for en tid tilbake, men det skal sies at da min bank sendte meg et nytt kredittkort(MasterCard) ikke så lenge etterpå, pga. utløpsdato, beholdt jeg dette.

Kortet har siden vært i bruk, men med noen vesentlige begrensninger fra tidligere.
Bilderesultat for kredittkortMed godt innarbeidet økonomisk disiplin har dette fungert utmerket. Kortet har også tilknyttet en reiseforsikring, som jeg har benyttet meg av, framfor å betale for en egen reiseforsikring gjennom forsikringsselskap. Bensinkjøp har gitt cashback, og kapitalvarekjøpsargumentet går rett og slett på å holde disse innkjøpene adskilt i større grad fra brukskontoen som har et tilknyttet Visakort.

Slik har jeg kunne ha en bedre oversikt over fordelingen mellom disse ulike kategoriene.

Imidlertid har jeg i løpet av høsten i fjor gjort noen grep for å holde utgiftene under enda strengere kontroll. Å unngå interne overføringer mellom brukskonto og andre kontoer er også ønskelig, siden dette fort blir gjort når man har tilgang på alt i samme bank.

Dette er hva jeg har gjort:
Den 1. hver måned (oppstart var 1.1.16) vil jeg derfor sette inn 6000 kroner som skal være øremerket den daglige handel med Visakortet. Bensinkortet har jeg lagt i bilen på fast sted og vil brukes konsekvent til bensin og ingenting annet. MasterCardet vil hovedsaklig bli brukt til reiser og andre kapitalvareinnkjøp.

Hva ønsker jeg å oppnå:
Som sagt, et enda bedre og oversiktlig opplegg for å synliggjøre utgiftene enda bedre. Ikke at det var et stort problem før, men jeg har lyst å forbedre dette likevel. Å ha kontroll på utgifter er sentralt i et godt økonomisk liv, derfor bør det ikke være grenser på hvordan man best kan gjøre det.

Etiketter: , , , ,