Vannfast tusjpenn og notatbok - gode sparevåpen!

Som jeg viste i forrige innlegg "Sparetips på starten av dagen", er det godt med penger å spare på produkter vi tar for gitt vi skal ha, og kjøper av gammel vane. For å optimalisere sparepotensialet, beskriver jeg det nevnte innlegget hvor mange enheter av de ulike produktene som går med i løpet av et år, eller som det også beskriver, hvor lang brukstid en enhet har.

Å være sparespart handler ofte om å gjøre litt uvante og uvanlige ting - og det er også tilfellet her. Det du nemlig bør skaffe deg er som overskriften røper:
For; og her kommer et godt clue; det er nemlig et poeng å få et innblikk i hvor mye du bruker av de ulike produktene. Hvorfor skal jeg forklare senere, men her er hva du gjør med anskaffelsene:

Noter dato du starter å bruke din sjampo, barberskum, voks, hva det måtte være på produktemballasjen. Noter det samme i notatboka - og grunnen til at det er lurt å ha det begge steder, er selvsagt at det ikke alltid er sikkert man husker å skrive det ned noen av stedene, og da er det en ekstra sikkerhet at man har to steder man setter datoen.

Så er det selvsagt å la tiden gå, og se hvordan forbruket forløper. Over tid har jeg selvsagt oppdaget at det kan være variasjoner - men har etter hvert fått et ganske riktig snitt og bilde på forbruket, slik at jeg kan være ganske sikker på hvor mye jeg bruker over en gitt periode.

Og dermed begynner hele poenget å nærme seg:
Med god oversikt over årsforbruk kan man utnytte gode tilbud som ikke dukker så ofte opp - de beste tilbudene dukker kanskje opp bare 1-2 ganer i året, så da kan det være greit å kjøpe så man har for de neste 6-12 måneder. Jeg har selv handlet stort kvanta deodorant i Sverige, og ettersom jeg bare er der en eller to ganger i året, sier det seg selv at man må benytte sjansen. Nettbutikker som f.eks. selger Renati har også svært gode tilbud fra tid til annen, og da kjøper jeg inn så jeg framover.

Det man i tillegg bør gjøre er å ha et lite "lager" av disse varene. Det er selvsagt et poeng at man slår til på de sjeldne tilbudene når de dukker opp, ikke når lageret er tomt - har jeg 3 bokser Renati igjen, vet jeg at disse holder enda et halvår, men kjøper likevel 5 ekstra om tilbudet kommer. Så en viss varebeholdning er det lønnsomt å ha.

Fordelene oppsummeres:

Etiketter: , , , , ,